MISIJA

Woodway je globalna organizacija izgrađena na trudu i zalaganju profesionalaca. Njihov cilj je proizvodnja proizvoda i pružanje usluga koje premašuju očekivanja kupaca kroz kontinuirano poboljšanje kvalitete i dizajna. Fokus im je na izgradnji trajnog odnosa s kupcima koji će se zadržati za duži period.

 

VIZIJA

Promatrajući klijente kao partnere s naglaskom na njihovim ciljevima, Woodway želi pružiti jedinstvena i vrhunska rješenja koja će partnerima pomoći u ostvarivanju dugoročnog uspjeha.

 

POVIJEST

Povijest Woodway-a počinje u Njemačkoj 1974. kada je Willi Schoenenberger, tehnički direktor zadužen za planiranje fitness centra, primijetio da najvažniji dio opreme, traka za trčanje, nije zadovoljavala najvažnije uvjete.

On je zamislio traku za trčanje kao udobnu površinu koja ne bi ometala prirodnu biomehaniku trčanja ili hodanja. Također, želio je transportni sustav koji eliminira trenje povezano s konvencionalnim trakama za trčanje. Nakon intenzivnog istraživanja te neuspjelih pokušaja (u suradnji s Deutsche Sporthochschule u Kölnu, Njemačka), Willi je razvio i patentirao jedinstven i revolucionaran dizajn trake za trčanje.

Godine 1975. tvrtka Woodway GmbH osnovana je u gradu Weil am Rhein, u Njemačkoj. Ime “Woodway” dolazi od njemačkog “Waldweg” (Wald = šuma i Weg = smjer) – dojam koji kod trčanja daju meke borove iglice koje pokrivaju stazu u šumi.

Godine 1983. licenca za proizvodnju dodijeljena je Sakai Medical za korištenje Woodway tehnologije na japanskom tržištu.

Godine 1988. američka licenca izdana je za malu, dobro uspostavljenu proizvodnu tvrtku u gradu Waukesha u Wisconsinu. Woodway SAD je nastala 1990. godine kada se utjelovila i razvila do kraja. Woodway SAD je ponosan što je primarni proizvođač Woodway traka za trčanje diljem svijeta.

Danas Woodway ima proizvodne pogone u SAD-u, Njemačkoj i Japanu koji ga čine najvećim specijaliziranim proizvođečem traka za trčanje u svijetu. Sva tri Woodway proizvođača provode konstantna poboljšanja u kvaliteti, dizajnu i funkciji traka.

Kako Woodway napreduje, u prvom planu im je uvijek kvaliteta proizvoda, inovacije i usluge korisnicima. Zajedno s trakama za trčaje, drugim proizvodima i uslugama razvijaju se i strateški odnosi kako bi održali vodeće mjesto u opremi za fitness trening, testiranja i rehabilitacijske potrebe.